Мальта виділяє гроші на туризм

“В той час, як уряди багатьох європейських країн шукають способи відновити довіру громадян за допомогою різних ініціатив, Мальта виділяється роздачею грошових ваучерів. Уряд Валлетти виділив 50 млн. євро на збільшення споживання в країні”, – пише онлайн-видання Македонська газета Vecer.

“Кожен громадянин старше 16 років отримає ваучер на 100 євро. Рішення Валлетти направлено на відновлення споживання і, отже, економіки, яка постраждала від пандемії нового коронавіруса”, – повідомляє інформаційне агентство FOCUS.

Дотримуючись аналогічною схемою минулого літа, міністр економіки Сільвіо Шамбері заявив, що купон на 60 євро можна витратити на ресторани і туристичні об’єкти, а купон на 40 євро на магазини та інші послуги. Їх отримають близько 25 000 компаній.

Мальта, яка намагається збільшити витрати на туризм, минулого місяця запропонувала туристам до 200 євро, якщо вони залишаться на середземноморському острові не менше трьох днів. Сума ваучера буде залежати від рангу готелю, в якому зупиняться туристи.