Тиждень безкоштовного відвідування музеїв оголошений в Італії

Популярні музеї Італії з 5 по 10 березня можна буде відвідати абсолютно безкоштовно.

«Тиждень музеїв» оголошений міністерством культурної спадщини та культурної діяльності Італії. У цей період кожен бажаючий може абсолютно безкоштовно відвідати будь-який музей Італії, яких в країні працює дуже багато.

Згідно з розпорядження міністерства, з жовтня по травень кожен музей країни першу неділю місяця не бере плату за відвідування музею. Крім цього, керівництво музею зобов’язане протягом року надати можливість безкоштовного відвідування ще протягом шести днів. При цьому вибирати дні без плати за вхід може керівництво кожного музею на свій розсуд.

Наприклад, дирекція Археологічного парку Колізей оголосила, що дні, коли не потрібно буде платити за вхід, будуть пов’язані з важливими датами в історії Риму. Наприклад, в день небесних покровителів італійської столиці – Святих Петра і Павла, 29 червня, який для римлян є вихідним днем.

Нагадаємо, раніше ми писали, що мер Венеції Луїджі Бруньяро оголосив, що, починаючи з 1 травня цього року для туристів, які захочуть відвідати знамените італійське місто, вводиться спеціальний податок.

Щоб не було нещасних випадків, в Ірландії найближчим часом планують спеціально обладнати місця для селфі.