Вчимося бронювати та купувати дешеві квитки на рейси найбільшого міжнародного лоукостера в Україні

В Україні офіційно розпочинає роботу найбільший міжнародний лоукостер – ірландська компанія Ryanair. Перші рейси бюджетна авіакомпанія почне здійснювати в Україні вже з жовтня 2017 року. Завдяки приходу лоукостера в нашу країну, мільйони українців зможуть відвідати різні країни світу з небаченою раніше низькою ціною.

ryanair-aircraft
У цій статті ми розповімо вам, як шукати, бронювати та купувати квитки на рейси лоукостера за найкращою ціною.

З яких міст будуть літати літаки лоукостера?

Зараз Ryanair буде здійснювати рейси з Києва та Львова. Планується, що з кожного міста будуть здійснюватися до 15 рейсів на тиждень.

Так, з київського аеропорту можна буде долетіти за подібною ціною в такі міста, як Лондон, Манчестер, Стокгольм і Эйденховен.

Зі Львова можна буде недорого дістатися до таких міст, як Краків, Будапешт, Берлін, Вроцлав, Меммінген, Лондон і Эйденховен.

направления рейсов Ryanair

За скільки можна долетіти до Європи на лоукостере?

Представники компанії Ryanair ще не почали роботу в Україні, але вже встигли озвучить ціни на квитки. Так, мінімальна ціна поїздки в одну сторону складатиме 19,99 євро.

Вчимося знаходити дешеві квитки

Не дивлячись на те, що тарифи Ryanair – найнижчі в Європі, заощадити на їхніх квитках додаткову суму все ж можна.

Найдешевшим тарифом перевізника є, так званий базовий Regular. У його вартість входить тільки переліт і перевезення ручної поклажі. Вибравши цей тариф, вам доведеться уникнути різних додаткових зборів. Купити ці квитки можна виключно на сайті авіакомпанії.

Для того, щоб вибрати відповідний для себе маршрут, вам потрібно ознайомитися з інтерактивною картою, де вказано куди і коли літають літаки лоукостера.

Ознайомитись з тарифами також можна на головній сторінці сайту компанії Ryanair або використовуватися системою підбору тарифу з певного аеропорту.

Вибираємо квитки

Відзначимо, що всі лоукостери дотримуються принципу прямого продажу квитків і не користуються послугами посередників. Для того, щоб купити свій квиток без посередників і заощадити на ньому необхідно оформляти його виключно на сайті авіаперевізника.

Зробити це досить легко, завдяки спеціальній системі, якою можна скористатися на офіційному сайті Ryanair. Просто виберете напрямок, дату перельоту і кількість потрібних квитків.

заказ билета на сайте RyanairПісля – за бажанням, ви можете замовити додаткові послуги. Під цим поняттям мають на увазі реєстрацію багажу, вибір місця в салоні літака, страховку і багато іншого.

Відзначимо, що можна вибрати місце, як мінімум, за 30 днів до вильоту.

Купуємо дешеві квитки

Після того, як ви вибрали, де саме будете летіти, вам потрібно зареєструватися на сайті компанії або увійти у вже створений профіль. Для оформлення покупки квитків, вам необхідно повідомити своє ім’я та прізвище, які збігаються з тими даними, які зазначені у вашому закордонний.паспорті.

Після – виберіть форму оплати і введіть дані вашого рахунку. Зазначимо, що ви можете заплатити, як і зі своєї картки, так і за допомогою PayPal. Також не забувайте, що вам доведеться заплатити комісію своєму банку.

Процес покупки квитка займе не більш ніж на хвилину, після чого вам буде доступна сторінка з вашим номером бронювання, який потрібно обов’язково зберегти.

Після, ви отримаєте лист-підтвердження на свою адресу електронної пошти. Отримавши свій лист, у період за 4-30 днів до вильоту, вам потрібно провести онлайн-реєстрацію своєї броні.

ВАЖЛИВО:
пройти онлайн-реєстрацію на рейс можна безкоштовно за 2 години до вильоту. Якщо ви захочете зареєструватися безпосередньо в аеропорту, то вам доведеться додатково заплатити 45 євро.

Що можна і що не можна брати з собою в літак

В даний момент компанія Ryanair дозволяє брати з собою на борт літака один чемодан, вага якого не перевищує 10 кг. Крім того, його габарити повинні складати 55х40х20 див. Також ви зможете взяти одну невеличку особисту річ з габаритами до 35х20х20 див.

талон что можно брать в самолетЯкщо ви порушите зазначені вище правила, то вам доведеться заплатити штраф у 50 євро.

Крім того, якщо вага вашого багажу перевищить 20 кг, то за кожен зайвий кілограм вам доведеться заплатити по 10 євро.

Їжа і вода в літаках Ryanair – платні. Замовити їжу та напої можна вже безпосередньо на борту літака, ознайомившись з наявним меню.

Ціни в літаках компанії за українськими мірками не дешеві. Так, пляшка води буде коштувати 3 євро, пиво – 4,5 євро, а сендвіч – більш 5 євро. Гаряче стоїть на борту літака більше 6 євро.