Розроблений план про кордоні з Ірландією

Девід Девіс – головний представник від уряду Британії на переговорах з ЄС щодо Brexit, розробив план для рішення практично зайшов у глухий кут питання про кордон між Ірландією і Великобританією.

Дэвид Дэвис фото

Питання про те, як буде функціонувати кордон між Ірландією і Північною Ірландією після того, як Британія остаточно вийде з ЄС, виявився чи не найважчим у переговорах між сторонами, які повинні врегулювати всі спірні пункти, пов’язані з Brexit.

Основною ідеєю плану Девіса є пропозиція про те, щоб під час перехідного періоду в Північній Ірландії набула чинності подвійне законодавство, яке б дозволило з одного боку мати вільні торговельні стосунки з Великобританією, а з іншого – Європейським союзом.

На думку міністра Девіса, така ситуація дозволить регіону вільно торгувати одночасно і з Сполученим Королівством і з Євросоюзом.

Крім цього повинна бути створена особлива економічна зона, яка дозволить уникнути появи на кордоні контрольно-пропускних пунктів, як вимагає Євросоюз.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей хоче запропонувати ЄС продовжити перехідний період ще на кілька років.

Джерело: www.eurabota.ua