В Ісландії потрібно більше іммігрантів

Приблизно 10,6% ісландського населення є іммігрантами, на першому місці за чисельністю прибулих людей – поляки. Звичайно, така велика частка людей, які приїхали з інших країн жити і працювати в Ісландію, ставати для розвитку ісландської економіки дуже важливою, більше того, іноземні працівники стали необхідною складовою ринку праці цієї самої північної країни Європи.

10,6% исландского населения являются иммигрантамиНещодавно SA-Business Iceland, сервісна компанія, яка вивчає стан ринку праці для ісландських компаній, підрахувала, що до 2040 року близько 20% населення країни будуть складатися з іммігрантів, що позитивно позначиться на економічному розвитку країни. Щоб підтримувати зростання внутрішнього валового продукту на оптимальному рівні, Ісландія повинна мати більше людей, які постійно живуть і працюють в країні.

На думку представника SA-Business Iceland Бенджаміна Порбергссона вкрай важливо допомогти іммігрантам вчитися ісландського мови, щоб вони не відчували себе ізольованими. «Ми повинні докласти зусилля, щоб залучити більше людей в країну для роботи. В той же час створити умови, щоб вони хотіли працювати тут. Ось чому для нас дуже важливо працевлаштувати іноземних робітників і допомогти їм стати частиною ісландського спільноти».