Колія європейського стандарту буде прокладена зі Львова до кордону з Польщею

З метою реалізації інфраструктурного проекту із запуску прямого залізничного сполучення між українським Львовом і столицею Польщі – Варшавою, в наступному році розпочнеться прокладання колії європейського стандарту.

Железнодорожное полотно фото

Вартість проекту з будівництва залізничного полотна з європейської шириною колії 1435 мм оцінюється приблизно в 50 мільйонів євро. Про це розповів міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Планується прокласти нову евроколею від прикордонної Рави-Руської до Брюховичів. Реалізація цього проекту дасть можливість запуску пасажирських і вантажних поїздів між Україною і Польщею без потреби переставляти вагони на візки відповідних ширині колії, що істотно заощадить час у дорозі.

Раніше в ПАТ «Укрзалізниця» надали інформацію про те, що відстань між Варшавою і Львовом становить 330 км. При цьому на території Львівської області є ділянка шляху колії європейського стандарту до станції Рава-Руська довжиною 7 км. Для того, щоб безпосередньо з’єднати два міста залізничним сполученням, необхідно прокласти евроколею на перегоні до Брюховичів довжиною 58 км

Джерело: www.eurabota.ua