Німеччина пом’якшила заходи для мандрівників із дев’яти країн

Німеччина скасувала свої суворі правила для мандрівників, які в’їжджають із низки країн, де особливо високий відсоток тих, хто інфікований варіантом коронавірусу Omicron. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Дев’ять країн, включаючи Велику Британію та Південну Африку, потрапили до списку небезпечних територій за підсумками 2021 року. Нині вони переведені на нижчу категорію ризику. Хоча ця категорія, як і раніше, накладає обмеження на мандрівників, правила полегшені для вакцинованих людей.

Інститут інфекційних захворювань Роберта Коха вже оголосив, що з сьогодні ще більше країн не будуть включені до обмежувальних списків через Omicron.

Дуже заразний варіант був вперше зареєстрований у Південній Африці та швидко поширився світом. Великобританія – одна з найбільш постраждалих країн із рекордно високим рівнем захворюваності.

Обмеження для мандрівників, які в’їжджають до Німеччини із небезпечних зон, включали обов’язковий 14-денний карантин – без можливості скорочення його за наявності доказу вакцинації або негативного результату тесту. Крім того, було обмежено в’їзд громадян Німеччини або жителів країни з районів із небезпечними варіантами коронавірусу.

Тепер мандрівників із зон підвищеного ризику, які можуть надати докази вакцинації, не потрібно буде ізолювати. Невакциновані пасажири будуть поміщені до карантину на 10 днів, але кількість днів може бути скорочена до п’яти, якщо результати тесту виявляться негативними.

Майже 40% жителів Німеччини вже отримали третю дозу вакцини, яка на думку вчених забезпечує великий захист. Проте близько 25 відсотків людей ще не вакциновано.