Ультраправі в Німеччині розвішують передвиборні плакати із закликом «повісити зелених»

“Німецький суд ухвалив видалити передвиборні плакати з написом «Повісьте зелених», розміщені вкрай правою партією, яку підозрюють в зв’язках з неонацистськими групами”, – повідомляє Reuters.

Плакати в Цвіккау були розвішані невеликою партією «Третій шлях», контрольованою службами безпеки, за кілька днів до виборів, які визначать курс найбільшої економіки Європи після відходу канцлера Ангели Меркель.

Зелені, що займають третє місце в опитуваннях громадської думки, ймовірно, увійдуть до складу коаліційного уряду після виборів до Бундестагу 26 вересня.

Верховний окружний суд східної провінції Саксонія скасував рішення суду нижчої інстанції, який ухвалив, що плакати можуть залишатися висіти до тих пір, поки вони не будуть розміщені в межах 100 метрів від плакатів зелених.

«Свобода вираження поглядів партії повинна бути відсунута на другий план на захист громадської безпеки», – йдеться в заяві суду вищої інстанції, додавши, що плакати можна розглядати, як розпалювання ненависті і насильства по відношенню до членів «зелених».