Німеччина планує видавати робочі візи на шість місяців

Для залучення більшої кількості трудових мігрантів з країн, які не є членами Європейського Союзу, Німеччина буде видавати спеціальні візи.

Германия фото

В інтерв’ю виданню Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung міністр праці ФРН Губертус Гайль повідомив, що на ринку праці країни існує гостра нестача працівників різних професій. Німецький уряд розглядає як один з можливих варіантів вирішення цієї проблеми – видачу іноземним громадянам спеціальної візи для пошуку роботи, яка буде діяти протягом шести місяців. Мова йде про людей без вищої освіти, які могли б заповнити вакансії робочих спеціальностей низької та середньої кваліфікації.

Міністр розповів, що «іноземці зможуть приїжджати до Німеччини на півроку і шукати тут роботу. Якщо їм це не вдасться, то по закінченню цього терміну, вони повинні будуть повернутися на батьківщину». Губертус Гайль підкреслив, що таким чином хотів би зробити процес пошуку роботи громадянами інших країн менш забюрократизованим.

Федеральний уряд впритул приступив до розробки нового імміграційного законодавства, метою якого є надання більш широких можливостей для іноземних громадян для переїзду на постійне місце проживання в Німеччину.

Джерело: www.eurabota.ua