Робота в Німеччині на фермі: огляд вимог та вакансій

Заробити 1500-2000 € не складе труднощів, якщо влаштуватися на ферму в Німеччині. Запрошуються не тільки фахівці, що мають диплом аграрного університету. Надається можливість проявити себе навіть тим особам, які раніше не стикалися з сільськогосподарською галуззю.

Робота в Німеччині на фермі: вимоги

Вікові обмеження – несуворі. Є пропозиції, орієнтовані на студентів. Рік навчання ролі не грає. Навіть першокурсник здатний знайти собі місце.

Работа в Германии на фермах для украинцев

Верхня планка коливається в межах 35-45 років. Цій групі осіб буде складніше влаштуватися на роботу на фермі в Німеччині, не маючи профільної освіти, досвіду.

Інші вимоги варіюються в залежності від вакансії. На збір врожаю полуниці, зелені, овочів – можуть взяти практично будь-якого українця. Садівнику-квітникарю ж доведеться надати рекомендації, довести свої навички.

Увага! Збір врожаю – сезонна легальна робота для чоловіків і жінок на фермах в Німеччині, для виконання якої необов’язково розуміти іноземну мову. На ферму на роботу до Німеччини українці без знання мови запрошуються на 2-4 місяці. Тимчасові рамки визначає господар. Оплата залежить від протяжності трудового дня – він може тривати і 10 годин і кількості зібраних овочів.

Вище шанси отримати місце помічника фермера у осіб, які мають:

  1. Водійське посвідчення. Цікавить категорія ВС. Іноді вимагається вміння керувати трактором.
  2. Сертифікат, що підтверджує рівень знання мови. Не повинен бути нижче А2.
  3. Диплом аграрного інституту. Виняток: студенти профільних вузів.

Важливо! Фермери не поспішають запрошувати на роботу в Німеччині українців, у паспортах яких стоїть відмітка про депортацію.

При перегляді резюме кандидатів також звертають увагу на стан здоров’я. Офіційне працевлаштування та контракт гарантують оплату лікарняних листів. Переводити гроші на рахунок іноземців тільки за те, що вони хворіють – подій в подібному ключі німці намагаються уникати.

Робота в сільському господарстві Німеччині та країнах Європи на цій сторінці.

На якій фермі є робота в Німеччині для українців

Переважає дрібне сімейне фермерство. Причина: прагнення заощадити. Мета досягається за рахунок механізації трудомістких процесів. Автоматизація дозволяє доглядати за великою кількістю тварин, маючи в розпорядженні всього 2-3 помічників.

Сбор урожая на ферме в Германии

На сімейних фермах є багато роботи в Німеччині українцям, які на батьківщині були задіяні в молочній промисловості. Деякі господарства здійснюють повний цикл. Тут вирощують тварин, забивають, роблять ковбасу, напівфабрикати.
Працюючи на фермі в Німеччині українці освоюють нові технологічні прийоми по догляду за тваринами, сільськогосподарськими культурами.
Німецькі фермери займаються скотарством, тваринництвом, рибництвом, рослинництвом. Вирощуються під відкритим небом і в теплицях наступні культури:

  • полуниця;
  • виноград;
  • зелень;
  • огірки;
  • буряк;
  • картопля.

На збір цих фруктів і овочів люди потрібні частіше, ніж на зернові. Якщо потрібна робота в Німеччині для українців на фермі, але немає навичок, освіти, варто спробувати свої сили в цьому напрямку.

Інший доступний варіант – робота в Німеччині для українців на фермах, де вирощують худобу. Німці запрошують осіб, які вміють поводитися з такими тваринами і птахами:

  • кіньми;
  • коровами;
  • свиньми;
  • курками;
  • качками;
  • індичками.

Це цікаво! На невеликі сімейні ферми частіше запрошують подружжя.

Огляд вакансій для роботи на фермах

Німці раді бачити працьовитих українців, які не бояться забруднити руки і готові допомагати 6-10 годин на добу. Графік обмовляється в контракті, варіюється в залежності від посади.

Уборка винограда

З роботою в Німеччині для українців немає проблем, на ринку затребувані різноробочі для всебічної допомоги роботодавцю. Завжди на фермах потрібні збиральники врожаю. В цю категорію входять і кураторів групи збирачів. До них зазвичай пред’являють більш високі вимоги:

  • знання мови, водійські права;
  • помічник фермера. Без досвіду складно влаштуватися. Необхідні знання по аграрному справі;
  • квітникар. Цими роботами в Німеччині займаються досвідчені професіонали;
  • бджоляр. Без навичок місця не отримати;
  • Лісничий. Вакансія для чоловіків з водійськими правами;
  • механіки сільгосптехніки;
  • Лісоруб. Така робота на фермі у Німеччині для українців з групою здоров’я А – прекрасний варіант.

Перелік професій неповний. Представлені тільки найбільш затребувані варіанти.

Увага! Не забудьте перевести рекомендації від роботодавців на німецьку мову.

На замітку здобувачам

Вивчити особливості чужої країни перед поїздкою – вірний спосіб підготуватися до несподіванок. Крок допоможе швидше пристосуватися до нових умов. З роботами на фермі українці з сільської місцевості знайомі не з чуток. Українці швидко освоюються на фермах в Німеччині і залишаються працювати цілий рік.

работа в животноводческих комплексах

Відомості про сільськогосподарській сфері Німеччині:
1. Процеси максимально автоматизовані. Спостерігається тенденція: учасники ринку цілеспрямовано витрачають державні субсидії на механізацію трудомістких операцій.

2. Фермери складаються в об’єднаннях. Спілки допомагають вижити в умовах конкуренції, висвітлюють технологічні новинки, доносять до учасників зміни в законодавстві. Систематично проводяться зустрічі. При деяких кооперативах працюють школи. До навчання допускаються господарі ферм, їх робочий персонал. По закінченні курсу видається свідоцтво, диплом або інший документ, що підтверджує кваліфікацію колишнього учня.

3. Відсутня практика статевого розподілу обов’язків. Жінки працюють нарівні з чоловіками. Виконують ті ж роботи.

4. На збори врожаю краще виїжджати на початку травня. Сезон починається в 20 числах місяця.

5. Робочого можуть перенаправити на збір інших овочів і ягід. Наприклад, з полуниці на огірки.

6. Робітники мають право на оплачувану відпустку. Надається відпустка кожні півроку, триває 2 тижні.

Останній пункт вимагає пояснень. Відпустка надається тільки тим особам, які виїхали на заробітки, які потребують тривалого перебування в країні. Причому міняти місце роботи в Німеччині на фермі українцеві, який бажає отримати законні вихідні, або посаду – не слід.

работа на гусиной ферме в Германии

Зверніть увагу! Доведеться рано вставати. Німці починають доглядати за тваринами глибокої ночі: по 2-3 години.

Вихованому молодій людині, яка не має проблем зі здоров’ям, завжди знайдеться шлях на роботу в Німеччину на фермі незалежно від рівня освіти. Витривалі люди працьовиті цінуються повсюдно: затребувані на тваринницьких, молочних, сімейних господарствах. Причому за старанність і дисципліну добре доплачують.