Німеччина дозволила вакцинацію від коронавіруса за допомогою AstraZeneca без обмежень після унікального випадку

У Німеччині дозволено вакцинувати всіх осіб старше 18 років вакциною проти коронавіруса AstraZeneca (Vaxzevria). Про це повідомив міністр охорони здоров’я Німеччини Йенс Спан.

З слів Спана стало ясно, що лікарі вирішили, що всі німці старше 18 років мають можливість пройти вакцинацію, незалежно від їх «історії хвороби». Вакцина буде зроблена тільки після того, як зацікавлена ​​особа буде поінформована про її можливі побічні ефекти.

Ця заява була зроблена після унікального випадку, розказаного доктором Аспарухом Ілієвим, який очолює лабораторію по дослідженню інфекцій мозку в Берні.

У своєму особистому профілі в Facebook він поділився статтею з німецьких ЗМІ – там йдеться, що лікар загальної практики, розсерджений постійними відмовами від вакцинації препаратом Vaxzevria людьми з пріоритетних груп, оголосила в Інтернеті, що вона буде вакцинувати цією вакциною будь-кого, хто захоче, попереджаючи про можливі ризики.

Лікар виконує свою обіцянку – разом з медсестрою вона всього за один день вакцинує 700 осіб на парковці перед супермаркетом.