Фінляндія з найсуворішим прикордонним контролем в Європі через коронавирус

Фінляндія видалила більшість країн-членів з «зеленого списку подорожей», і громадяни лише кількох країн зможуть в’їжджала в країну без обмежень, повідомив уряд з посиланням на AFP.

Більш строгі правила щодо запобігання поширення коронавируса означають, що тільки люди з Італії, Угорщини, Словаччини, Естонії та Литви зможуть в’їхати в скандинавську країну без доказу того, що у них є вагома причина для поїздки і не перебуваючи на самоізоляції протягом двох тижнів.

Прибувші з Грузії, Руанди і Південної Кореї також будуть безперешкодно в’їжджати на територію країни відповідно до нових заходів, які вступлять в силу в наступний понеділок.

«Прикордонна політика Фінляндії є найсуворішою в ЄС, тому що ми намагаємося підтримувати відносно хорошу вірусну ситуацію в країні», – заявила на прес-конференції міністр внутрішніх справ Марія Охісало.

Уряд оголосив, що з червня буде безперешкодно пускати до Фінляндії людей, які прибули з країн з менш ніж вісьмома новими випадками коронавируса на 100 000 чоловік за останні два тижні. В даний час влада зробила виняток для країн з менш ніж 10 випадками.

Хоча заходи Фінляндії набагато суворіші, ніж у її сусідів, Норвегія позбавляється від країн, де реєструється до 20 нових випадків на 100 000 чоловік.

Фінляндія – одна з країн Європи з найменшою кількістю випадків коронавируса. За останні два тижні зареєстровано всього 5,3 випадка на 100 000 чоловік, хоча це число зростає.

Охісало також оголосла, що обмеження на сухопутних кордонах Фінляндії зі Швецією та Норвегією будуть пом’якшені, щоб громадянам по обидва боки кордону було легше виконувати свої повсякденні завдання.

Під час засідання кабінету міністрів також обговорили заборону на польоти зі столиці Північної Македонії Скоп’є через велику кількість інфікованих, сказав міністр транспорту Тімо Харак.