Дорога в Європу, як дешевше, автобусом або поїздом?

На сьогоднішній день поїзди та автобуси стали практично незамінними, особливо якщо врахувати те, що з ринку пішов такий лоукостер як Wizz air Ukraine, на якому можна було недорого потрапити в Італію та Іспанію. І ця подія змусила наших мандрівників шукати інші варіанти недорогих подорожей. І відповідь на це питання був знайдений досить швидко. Польща, Угорщина, Словаччина і Румунія надають все більше дешевих авіаквитків, в той час, як в Україні лоукостери всі скасовують рейси. Для наших туристів залишилася справа за малим, все лише потрібно переїхати кордон і скористатися аеропортом в інших країнах. І вже не здається дивним те, що квиток на літак в сусідніх країнах в середньому становить 20 євро.

Польща є лідером у Східній Європі серед транзитних країн. Доїхати до Польщі взагалі не складе ніяких проблем, так як по Європі ціна в 20 євро на автобус вважається невеликий, це з Києва, а зі Львова взагалі 12 євро. Квиток на ж/д від 1500 грн., поїздом Київ-Варшава. Далі можна використовувати автовокзали у містах Краків і Варшава, так як звідти щодня відправляються автобуси в Німеччину, Італію, Чехію, Угорщину та інші країни Європи.

Також можна напряму доїхати до Чехії з Києва, квиток від 1150 грн. Квиток з Мукачева – від 997 грн., а зі Львова 760 грн. В майбутньому є вірогідність відновлення потягу Київ-Прага, але квиток буде коштувати вдвічі дорожче, ніж автобусом, а саме 100 євро в одну сторону.
Не варто забувати і про Словаччині, і Кошице без проблем можна злітати в Мілан або Лондон за 20 євро, а з Ужгорода за 7-8 євро автобусом можна заїхати в Словаччину.
Румунія за останні кілька років дуже сильно просунулася в плані дешевих перельотів. У Тель-Авів, наприклад, можна долетіти за 25 євро, що є дуже вигідною пропозицією. У Румунії ж можна спокійно дістатися автобусом з Чернівців у Сучава за 10 євро, але і не варто забувати про рейсовому автобусі Одеса-Бухарест.

Угорщина теж на пасе задніх, так як там один з найпопулярніших лоукостерів, який базується в Будапешті, куди можна дістатися не лише на літаку, але і на автобусі прямо з інших столиць і великих міст Європи. Також між Віднем і Будапештом курсує потяг, який доставить вас в точку призначення за 3 години за ціною 13 євро.
Виходить так, що поїзди і автобуси є відмінною заміною авіаквитках. Так вийшло, що одна з причин такого зростання рейсів автобусів і поїздів аж ніяк не приємна, а саме – зниження доходів громадян. Можна подивитися на це з іншого ракурсу, такої кількості варіантів і такої простоти замовлення ще не було.