Комісія хоче зміцнити зону євро

Європейський валютний фонд для порятунку країн зони євро, які потребують допомоги, ряд бюджетних ліній для стабільної єврозони і введення посади європейського міністра економіки і фінансів, це основні пропозиції, які Європейська комісія думає впровадити, щоб зміцнити зону євро.

Европейский валютный фондКриза євро однозначно показав, що зона євро не володіє адекватними інструментами для реагування та боротьби з затяжними і сильними фінансовими кризами. Тепер, коли повернулося спокій, Європейська комісія хоче зміцнити основи Економічного і валютного союзу (ЄВС). «Немає кращого часу для ремонту даху, ніж коли світить сонце», – говорить президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер.

Комісія хоче перетворити Європейський механізм стабільності (ESM) в Європейський валютний фонд, який може дати кредит країнам єврозони, що перебувають у фінансових утрудненнях і запропонувати надійну систему безпеки під час банківської кризи. Комісія хоче визначити в наступних багаторічних фінансових рамках після 2020 року серію бюджетних статей для більш стабільної зони євро. Єврокомісія також хоче ввести посаду європейського міністра фінансів. Як і міністр закордонних справ Європи, він буде віце-президентом Європейської комісії. Ці пропозиції будуть обговорюватися вперше наступного тижня на саміті глав держав і урядів.

Європейський Союз приваблює багатьох українців можливістю заробити пристойні гроші і тому новини про зміцнення фінансової системи допоможуть визначитися з вибором працевлаштування в одній з країн. Інформацію можна почерпнути на www.eurabota.ua