Робота за кордоном для чоловіків: вивчаємо ТОП-10 найпопулярніших професій

Зарубіжний ринок праці, як ніколи відкритий для українців. На сьогоднішній день ситуація склалася так, що знайти роботу за кордоном стало, як ніколи легко. Сотні актуальних вакансій від посередників і роботодавців з’являються на сайті Eurabota.ua щодня, що робить пошук підходящої пропозиції, як ніколи простим і надійним. Спрощується візовий режим, з-за чого бюрократичних бар’єрів стає все менше, а процес оформлення документів в рази скоротився у часі.

найти работу за рубежом

Зазначимо, що закордонні роботодавці вкрай схвально відгукуються про українських працівників. Так, українці зарекомендували себе, як чесні, працьовиті і надійні. Крім того, культури України і країн Західної Європи і Америки – схожі, що нівелює проблему адаптації мігрантів.

У зв’язку з цим, варто зазначити, що українським чоловікам різного віку, стало як ніколи простіше знайти роботу. Причому, мова тут йде, як і про кваліфіковану працю, так і про робочі спеціальності.

У цій статті ми ознайомимося з найпопулярнішими професіями для українських чоловіків за кордоном. Сподіваємося, що це допоможе вам визначитися з майбутньою роботою і почати будувати кар’єру за кордоном. Місця в нашому списку не розподілені за популярністю професій, оскільки наявність вакансій часто залежить від сезонних явищ. Однак, він складений так, щоб максимально об’єктивно висвітлити стан сучасного ринку праці за кордоном та перспективи українських працівників.

1.IT-фахівці

IT-специалист

Ми живемо в інформаційний вік, так що працівників IT-сфери зараз потрібно все більше і більше. Українці традиційно потужно представлені в цій індустрії і успішно працюють практично у всіх розвинених країнах світу. Згідно з даними статистики, зараз в IT-сфері задіяно близько півмільйона українців. Відразу ж відзначимо, для роботи в індустрії слід володіти, як мінімум, англійською мовою. Однак, вивчити мову завжди можна, до того ж фахівці сфери чимало заробляють, а багато іноземні компанії надають не тільки велику зарплату, але і забезпечують переліт і проживання для працівників та їх сімей. Нижня планка для українських IT-фахівців починається від 1 тисячі доларів, а верхня – починається від 10 тисяч.

2.Будівельники

 Строители

Українські будівельники традиційно користуються підвищеним попитом за кордоном. Потреба в українських фахівцях в Ізраїлі настільки сильна, що між країнами було підписано спеціальний договір, що надає десяткам тисячам будівельників безперешкодний в’їзд в країну і всілякі пільги.

Наші будівельники буквально на розхват, що не дивно. Українці працьовиті, кваліфіковані і надійні. Крім того, ціни на послуги наших співвітчизників в рази нижче, ніж їх зарубіжних колег, що просто не може не залучати роботодавців.

Знайти роботу підсобним робітником за кордоном – цілком реально, але набагато вище цінуються фахівці з високою кваліфікацією і великим досвідом роботи. Крім того, не варто забувати про знання мови, після чого можна сподівається на зарплату від 700 до 4000 (і навіть вище) доларів.

3.Лікарі і медперсонал

Врачи и медперсонал

Професійні лікарі і медперсонал з відповідною освітою та досвідом роботи від 3 років – бажані гості в закордонних лікарнях. Особливо це стосується Чехії та Польщі, оскільки місцеві лікарі поїхали на заробітки на Захід, залишивши своїх пацієнтів на батьківщині.

Крім освіти і досвіду роботи претендентів також знадобиться знання мови на базовому рівні, однак зараз існують програми, які допомагають у короткий період оволодіти мовою. Зарплати для лікарів і медперсоналу починаються від 700 доларів і досягають позначки в 10-20 тисяч.

4.Инжинеры, технологи, проектувальники

Зарплаты для врачей и медперсонала

Закордоном відчувається величезний дефіцит технічних кадрів – інженерів, технологів і проектувальників. Так, що нашим технічним фахівцям знайти роботу досить легко, до того ж, українських фахівців вкрай високо цінують, оскільки вони себе чудово зарекомендували ще з радянських часів.

Українським «технарям» пропонують зарплату від 1 до 4 тисяч доларів на місяць. Також роботодавці часто надають безкоштовне житло, забезпечення і бонуси.

5.Водії-далекобійники

101_100

Крайньої великою популярністю в ЄС користуються вітчизняні водії-далекобійники. Зараз на нашому сайті можна знайти безліч вакансій з прекрасними умовами. Ця робота нелегка, але досить високо оплачується. Так, вітчизняні водії з досвідом роботи від 3 років можуть легко розраховувати на зарплату від 1500 доларів.

6.Кухаря

1338557513

Знайти роботу кухарем – можна завжди. Незважаючи на всі кризи, людина завжди хоче їсти, і того більше – хоче їсти смачно. А це українські кухарі завжди можуть забезпечити. Наші фахівці чудово володіють не тільки вітчизняної кухнею, але і європейської, азіатської і навіть мексиканської, що відкриває перед ними двері практично всіх закладів.

Кухар-початківець може отримати на роботі за кордоном від 500 доларів на місяць, шеф-кухар – може спокійно розраховувати на зарплату від 2 тисяч доларів.

7.Фінансисти

 Финансисты

Високоосвічені фахівці у фінансовій сфері традиційно багато і успішно працюють в Північній Америці та Західній Європі. Фінансистам для роботи за кордоном, природно, потрібно освіта і досвід роботи в профільних структурах від 5 років, знання англійської мови та навички роботи. Популярністю за кордоном користуються вітчизняні бухгалтери, менеджери, фінансові директори і аудитори. Заробляють такі фахівці від 1000 доларів, а верхнього стелі зарплати у них так і немає.

8.Різноробочі

Нельзя-быть-профессионалом-во-всех-отраслях

Традиційно, на ринку праці за кордоном найчастіше потрібні саме українські різноробочі. Для них можна знайти найбільше цікавлять, як сезонні, так і не тільки роботи. Робота різноробочого за кордоном оплачується в рази більше, ніж в Україні і при цьому вимагає фізичної сили і наявність деяких навичок і досвіду. Зарплата починається від 400 доларів і може перевищувати 1000.

9.Працівники нафтопереробної галузі

Работники нефтеперерабатывающей отрасли

Українці традиційно займали ключові пости на нафтовидобувних виробництвах в Росії і зараз це не змінилося. До того ж, останнім часом українські фахівці все частіше працюють і в третіх країнах, в першу чергу в Норвегії. Робота в цій галузі фізично важка, але чудово оплачується – від 2 до 10 тисяч доларів. Працювати можна не тільки на виробництві, але і в обслуговуванні, хоча умови роботи традиційно однакові для всіх: підписання контракту на рік і робота вахтовим методом.

10. Моряки

Моряки

Згідно з даними статистики Україна – шоста в світі країна за кількістю професійних моряків. Всього в рядах флоту працює близько 150 тисяч моряків з усіх куточків світу. Для роботи на суднах потрібно спеціальну освіту і знання мови. Також вам не поміщає фізичне здоров’я і витривалість, а в нагороду вам буде гарантована заробітна плата від 700 до 20 000 доларів.