Робота в іноземних сім’ях для українок та її особливості

Мільйони українців щороку вирушають на заробітки в Європу. Згідно з даними статистики, більшість наших співгромадян влаштовуються на роботу, що не вимагає кваліфікації. Хоча варто відзначити, що кількість українських фахівців за кордоном працюють за дипломів, отриманих в Україні або за кордоном, зростає із-за дня на день.

Бабушка и няня1

Серед некваліфікованих працівників можна знайти безліч українок. Жінки всіх віків відправляються на роботу за кордон заради поправки фінансового становища і багато з них так і залишаються на чужині. Однак, недовга робота на посади, що не вимагає кваліфікації, все ж вигідна. Так, за порівняно недовгий термін за кордоном можна заробити суму, яку в Україні не отримаєш і за кілька років наполегливої праці. У цій статті ми розглянемо особливості роботи українок в іноземних сім’ях і вивчимо де, кому і скільки платять.

Вимогам до українок за кордоном і система оплати послуг

Почнемо наш огляд з Ірландії, про яку більше можна дізнатися за цим посиланням. Отже, українки можуть отримати тут роботу в якості домашнього персоналу, якщо їх вік не перевищує 40 років. При цьому, від здобувачки потрібне знання англійської мови на розмовному рівні. Зарплата в Ірландії для нянь або домробітниць становить близько 300 доларів на тиждень, крім того, роботодавець може забезпечити проживання та харчування. Варто відзначити, що вакансії на посади домашнього персоналу в Ірландії обмежені, хоча шанс на отримання роботи є завжди.

1311949145_0062.500x333

Всім, хто хоче працевлаштуватися за кордоном, але не має належної кваліфікації, слід задуматися про роботу в США. Так, в Америку беруть жінок не старше 45 років, при цьому не завжди потрібно англійська мова. У США проживає багато російськомовних, які з радістю візьмуть на роботу співвітчизницю. Оплата за тиждень роботи в якості домашнього персоналу в США починається від 400 доларів в тиждень. Якщо ви володієте такими навичками, як володіння англійською мовою і вмієте водити, то ваша ставка може сміливо починатися від 500 доларів у тиждень.

Сотні тисяч наших співвітчизників працює в Ізраїлі, який готовий відкрити двері для нових мігрантів. Так, для роботи нянею або домробітницею не потрібно знання івриту, що є безперечним бонусом. Як правило, на роботу в Ізраїль набирають жінок до 45 років. При цьому зарплата для домашнього персоналу в Ізраїлі починається від 200-250 доларів на тиждень. До проблем працевлаштування в цій країні варто віднести жаркий клімат і можливі ускладнення при отриманні робочої візи.

В Іспанії також потрібні наші домробітниці, няні і фахівці з догляду за літніми людьми. Так, українки віком до 50 років можуть претендувати на зарплату від 200 доларів в тиждень навіть без знання іспанської мови.

Близько мільйона українок періодично або постійно працюють і в Італії. Так, у цій країні можуть легко влаштуватися жінки до 50 років. При цьому знання італійської мови бажано, але не обов’язково. Платять українкам тут досить щедро – від 200 доларів в тиждень.