Робота програмістом за кордоном, особливості роботи і в чому вона полягає

Програміст — професія багатогранна. Це той чоловік, який вирішує безліч комп’ютерних завдань, щоб у підсумку вирішити одну — головну задачу своєї роботи. Головні завдання знову можуть переростати в нову, складну «ланцюжок завдань». Кінцева мета — рішення, за допомогою програмування, робочих завдань для комп’ютера і його систем обслуговування.

Работа программистом за границей

Робота програмістом за кордоном передбачає ту ж суть роботи, тільки в інших умовах.

Професія вимагає багатьох знань і нестандартність мислення, вміння знаходити несподівані шляхи вирішення проблем і бути частиною («гвинтиком») одного більшого «механізму» (працювати з командою програмістів).

Робота програмістом вимагає умінь:

– Спеціалізовані знання в області програмування.

Програміст повинен знати «інструменти» (спеціалізовані знання) для роботи з комп’ютером. Відстежувати і навчатися новим методам, умінь програмування.

– Уміння навчатися.

IT-сфера постійно перебувати в розвитку, застосовує нові технології і методи. Програміст зобов’язаний швидко опановувати «новинками» IT-ринку.

– Вміння швидко знаходити контакт з новими людьми.

При роботі на західні IT-організації, програміст повинен чітко і лаконічно розуміти обов’язки, надавати звіти (як в цифровому вигляді, так і в усному) і бути готовий перебувати більшу частину дня в іноземній колективі. Вміння налагодження відносин – гарант успішної роботи у великій, комерційної IT-організації з високим рівнем заробітної плати.

Порада: якомога частіше розсилайте резюме в IT-спільноти та організації – цим ви привернете до себе увагу майбутнього роботодавця. Також намагайтеся писати чесно про уміннях і навичках навіть, включаючи пункт «комунікативність».

«Рівні» кваліфікації програмістів

Рівень підготовки IT-фахівця можна чітко розділити на підгрупи.
Ось перший з них. Навіть з початковим рівнем підготовки сущест можливість відправитися на роботу за кордон:

– Junior Developer (молодший розробник).

Це фахівець з мінімальною кількістю досвіду роботи в даній сфері або без нього. Такі люди часто застосовують самонавчання (відеокурси, відеоуроки, самостійне відвідування IT-лекцій та семінарів).

Работа для программиста, юмор, программисты шутят

Варто відзначити також, що такі фахівці часто вдаються до «усної» допомоги досвідчених фахівців IT-сегменту ринку, що дозволяємо їм бути в курсі IT-новин і мати знання про організацію роботи і розуміючи технічних процесів майбутньої роботи.

Також Junior Developer, при активному самонавчанні і роботі, може за короткий проміжок часу (один-два роки), повноцінно перейти на наступний рівень ієрархії програмування — Middle.

Список вакансій програмістів на сайті тут.
Робота для програміста передбачає володіння мовами програмування і навичками:

– Базові основи програмування (розуміння ризниці між поняттями «оператор» та «операція», знання алгоритму та методики OOP).

– Мови програмування для Junior Developer: «стандартний набір» (C#, C++, Java, PHP, JavaScript) і OOP разом з OOD.

– Бази даних для Junior Developer: JDBC, SQL, MSQL, SQL lite та інші.

Матеріали для навчання:

– itvdn.com.com (універсальна база знання для розробника, з будь-яким рівнем знань і умінь).

– msdn.com (багатопрофільний ресурс підвищення кваліфікації програмістів).

Поради для програмістів Junior і роботодавцям:
працівник, який володіє початковим рівнем знань, постійно потребує додатковому контролі та роз’яснення деяких технічних питань.

Для таких фахівців буде вкрай важливо продемонструвати здатність вчитися і занурюватися в робочий процес – це допоможе оволодіти великою кількістю інформації і продемонструє зацікавленість у співпраці з роботодавцем.

Продовжуйте збільшувати кількість мов програмування. Не зупиняйтеся в саморозвитку – роботодавець оцінить і помітить ваші старання!

Що світить програмісту за кордоном

Програмістам на новому місці роботи треба пройти:

– Акліматизацію.

Після прибуття на нове місце роботи важко адаптуватися до нових кліматичних умов і зміни часового поясу. Уважний роботодавець враховує це, бо для вас, цілком можливо, буде надано певний час для «акліматизації», перед початком роботи.

Знайомство з новим колективом програмістів

Працюючи на нову для вас IT-компанію, ви опинитеся в колективі програмістів і людей, які відповідають за ефективну роботою перше. Варто відразу ж налагодити робочі, теплі, довірчі відносини в колективі. Це стане в нагоді і для просування по кар’єрних сходах, і часто є хорошим каталізатором для роботодавця виписати премію. Вміння працювати в команді – риса професійного програміста!

Работа программистом требует глубоких знаний

-На програміста лежить висока відповідальність за проект.

Рівень освіти, для програмістів за кордоном, відрізняється від вітчизняного. Це ж стосується до культурних традицій і ставлення до роботи. Постарайтеся відразу застосувати всі знання, якими ви володієте.

Порада: не соромтеся попросити у роботодавця перекладача на перший час для роботи. Цим ви покажете повну готовність вникнути в проблему і дізнаєтеся особливості нового місця проживання та мови, що в майбутньому «зіграє на руку».

Рівні зарплат за кордоном

Рівні заробітної плати залежать від:

– Умінь програміста.

Чим вище знання та вміння, тим (відповідно) на вище заробітну плату ви зможете розрахувати. Також при освоєнні нових знань розраховуйте на надбавку до своєї заробітної плати.

– Країни і роботодавця.

Работа для программиста за границе есть, надо знать где искать

IT-корпорації намагаються залучити кращих програмістів хорошими умовами (графіками роботи, заробітною платою) і так далі. Також на цей фактор впливає країна – чим нижче податки і кращі умови для створення праці, тим більше коштів роботодавець направляє на потреби співробітників (включаючи заробітну плату).

Порада: за кордоном важливу роль відіграють профспілки. Ніколи не варто нехтувати допомогою та послугами цих організацій!

Вибираючи роботу за кордоном, зважуйте кожен аспект питання – нехай робота програмістом за кордоном приносить вам тільки щастя і задоволення!