Інформація про те, як знайти роботу без досвіду роботи

Введення безвізового режиму і деяке послаблення трудового законодавства в сусідніх з Україною країнах спонукало українців до пошуку роботи за кордоном. Багато з них, починаючи працювати без досвіду, потім швидко просуваються службовими сходами, завдяки працьовитості і старанності.

Вакансії для всіх

Тих, кого хвилює питання, як підшукати роботу без досвіду, куди звернутися за консультацією можуть спокійно збирати валізи. Близько 75% пропонованих місць розраховані на кандидатів без стажу і досвіду.

Що чекає іммігрантів за бугром

Де працювати за кордоном без досвіду людям, які хочуть жити краще? Найлегше влаштуватися в Польщі, яка дала місця для 1,2 млн. українців.

Найбільш часто робоча сила потрібна в сільському господарстві. Це сезонна робота по догляду за рослинами чи тваринами, збирання урожаю на приватних фермах. Потреба в сезонних працівниках виникає в квітні — травні і закінчується в листопаді після збирання яблук.

Така робота оцінюється в 9-11 zl./ч. Тривалість роботи 10-12 годин, у релігійні свята і погану погоду роботи не ведуться.

Зарплата на польових роботах – 1900 PLN (500 EUR). Витрати на квартиру менше, ніж у містах.

Будівельні майданчики Польщі беруть всіх

У будівництві і на ремонтних роботах зайнято майже 30% українців. Як знайти роботу без досвіду роботи на будівництві? Без навичок реально влаштуватися тільки різноробочим.

Зміна може тривати від 8 до 12 годин з одним вихідним на тиждень. Обмежень за віком немає – вік може коливатися від 20 до 60 років.

Зарплата залежить від відпрацьованого часу і погодинної оплати (10 PLN/ч.).

Разнорабочий на стройке

Гуртожиток іноді надає наймач. Ціна – від PLN 100 з особи і вище. Спецодяг надається як за рахунок фірми, так і за рахунок працівника. Приватники, комплектуючи бригади, обов’язково включають в них людей добре знають польську мову.

Якщо все офіційно і укладено трудовий договір при нещасному випадку працівникові нададуть необхідну медичну допомогу. Згідно зі статистикою, професіонали візьмуть на руки 2,7 тисячі злотих, підсобники – 2,3 тис. злотих.

Інші варіанти

Можна знайти роботу без досвіду та освіти з прибирання приміщень. Приходить прибиральниця в приватних будинках та офісах отримає 1,8 тисячі злотих, покоївка в готелі або посудомийка – 1,9 тис. злотих.

На промислових підприємствах по збірці деталей до автомобілів не потрібен стаж. Безпосередній інструктаж по техніці безпеки отримують на місці. Заробітна плата коливається від 2,2 до 2,4 тис. злотих. Деякі підприємці забезпечують житлом від 100 злотих за квартиранта в місяць. Сімейним парам, зайнятим на такому виробництві, необхідно буде знімати кімнату.

Де шукати роботу

У перший виїзд за кордон найбільш доцільно скористатися допомогою існуючих перевірених рекрутингових фірм на Україні. Це допоможе отримати гарантоване місце і «правильні» документи. При вторинному пошуку місця допоможуть польські установи.

Деякі користуються допомогою «клієнтів», які не тільки отримують плату за посередництво, але і від наймача відсотки за кожного найнятого працівника. Зараз рекрутери працюють за схемою, раніше добре обкатаною в Чехії, де дохід «клієнта» становив до 30 % від заробленої суми.

Як знайти роботу без посередників? Для цього переглядайте оголошення на інтернет ресурсах.

Угорщина запрошує на роботу

Для бажаючих виїхати в Угорщину українців без досвіду роботи обмеженням буде володіння угорською. Найкраще там будуть себе відчувати мешканці Закарпаття.

Без досвіду пропонують вакансії:

  • підсобники з доходом до 1600 EUR;
  • помічниці по будинку – до 400 EUR;
  • продавців – від 450 EUR;
  • працівників на фермах – від 450 EUR.

Мадяри рідко наймають прислугу, доглядальниць і нянь – це пов’язано з рівнем життя.

Тут діє спрощений порядок видачі дозволів на роботу для громадян України. Етнічні угорці, з подвійним громадянством, трудяться вільно.

Чехія пропонує роботу

З 2016 року Чехія видає дозволи на роботу українцям без досвіду або кваліфікації. Потрібні кандидати в:

  • сфері послуг (для жінок – на кухні, помічники поварів, офіціанти)
  • харчової промисловості – пакувальники;
  • сільському господарстві – помічники.

Працівники з України працюють по 10-12 годин на добу. Роботодавцям вигідно і вони використовують такий спосіб найму.

Арматурщик в Чехии

Середня заробітна плата підсобника 1300 $ у міс. Зварювальник, бетоняр, арматурник заробляють до 1800$ у міс.

Прибиральниці, покоївки, різноробочі на кухнях, отримують до 1100 доларів. Це залежить від кількості відпрацьованого часу.

Житло і харчування тут дорожче, ніж у Польщі. В середньому на життя з урахуванням спільного найму житла треба 350 $ США на місяць.

З робочими візами тут мало українців набагато більше підпільний ринок, що поставляє «робочу силу» для будівництв. Тут закладені величезні ризики. Можна залишитися без грошей і заслужити депортацію за порушення імміграційного законодавства.

Щоб підшукати вакансію в Чехії, не маючи досвіду, краще звернутися в бюро по працевлаштуванню на Україні. Це гарантує роботу за контрактом і житло в країні, страховку, лікування, правову підтримку в конфліктних ситуаціях.

Словаччина чекає

У цій країні на високу заробітну плату може розраховувати професіонал з досвідом, але робота є і для тих, хто не має достатню кваліфікацію та досвід.

Для українців доступні вакансії:

  • обслуговуючого персоналу на гірськолижних курортах Словаччини;
  • робота на будівництві;
  • різноробочих в промисловості.

Заробітна плата некваліфікованого персоналу в країні не перевищує 500 ЄВРО.

Для пошуку роботи знайдіть на www.eurabota.ua зарекомендували себе рекрутингові агентства на Україні, які не тільки підшукають вакансію, але і нададуть підтримку в отриманні дозволу на роботу.

Які вакансії пропонують в Ізраїлі

Ця країна, потужно і швидко розвивається і потребує все більше робочих рук. Можна влаштуватися без досвіду? Для українців без досвіду і кваліфікації пропонують вакансії:

  • будівельників;
  • доглядальниць;
  • прислуги;
  • покоївок.

Пошук офіційної роботи в цій країні – складна процедура, для якої потрібно запрошення від роботодавця і оформлення дозволу на роботу.

Горничная в Израиле

Для пошуку роботи за контрактом безпечніше довіритися профільного надійному бюро з працевлаштування. Сума, яка сплачується за послуги рекрутерів, є платою за безпеку і законність працевлаштування.

Оформленням дозволу займається роботодавець, при розриві трудових відносин робоча віза анулюється і її потрібно відновлювати.

Багато українців, користуючись правом безвізового в’їзду, намагаються працювати в країні нелегально або користуються послугами посередників. Часто таке працевлаштування закінчується депортацією.

Некваліфікована робота не вимагає знання англійської або івриту з-за великої кількості репатріантів з пострадянських країн.

Середня оплата за такі роботи – 900 доларів, але жінка не витрачає кошти на харчування, і проживання – стіл і дах надають господарі.