Facebook будує «метавсесвіт», створюючи 10 000 робочих місць в ЄС

“Найбільша соціальна мережа Facebook оголосила, що протягом наступних п’яти років створить в Європейському союзі 10 000 нових висококваліфікованих робочих місць, щоб допомогти побудувати так званий “метавсесвіт”, – повідомляє DPA.

«Метавсесвіт” може допомогти відкрити доступ до нових творчих, соціальних та економічних можливостей. І європейці будуть формувати його з самого початку», – йдеться в заяві віце-президента Facebook з політики і зв’язків з громадськістю Ніка Клегга.

Клегг, колишній віце-прем’єр Великобританії, запевнив, що ця інвестиція є «вотумом впевненості в силі європейської технологічної індустрії», підкресливши, що Європа «надзвичайно важлива для Facebook».

«Окрім нових технологічних талантів, ЄС також грає важливу роль у формуванні нових правил Інтернету. Європейські політики перебувають на передньому краї, допомагаючи впроваджувати європейські цінності, такі, як свобода вираження думок, конфіденційність, прозорість і права людини в повсякденній роботі Інтернету», – підкреслюється в заяві.

Раніше колишній менеджер по продукту Facebook на початку жовтня звинуватив компанію, серед іншого, в тому, що вона недостатньо прозора щодо потенціалу онлайн-мережі для нанесення шкоди.

Facebook відповів, що онлайн-мережа щодня намагається знайти баланс між правом мільярдів людей на вільне вираження думки і безпечним середовищем для споживачів.

Слід зазначити, що в цьому місяці компанія також викликала негативні заголовки після того, як помилка в налаштуваннях мережі привела до перерви приблизно на шість годин в роботі Facebook і його дочірніх соціальних мережах Whatsapp і Instagram.