Військова техніка рухається з Білорусі до українського кордону

“Ешелон військової техніки минулої ночі відбув з Білорусі до українського кордону”, – повідомляє українське агентство УНІАН із посиланням на білоруських залізничників. Ще у неділю Міноборони України заявило про наявність ознак підготовки білоруською армією вторгнення в Україну.

“За словами військового представника НАТО, який побажав залишитися неназваним, ймовірність вступу Білорусі у війну зростає, оскільки Путін потребує додаткових сил”, – повідомляє CNN.

“Остаточне рішення про участь Білорусі у війні буде ухвалено в Москві”, – сказав військовий експерт. Він не уточнив, що означатиме участь Білорусі у війні, але зазначив, що Росія хотіла б заблокувати військову допомогу НАТО, яку Україна отримує через свій західний кордон.

За даними Пентагону, російській армії в Україні не вистачає боєприпасів, продовольства та обмундирування. За оцінками американських військових, у російських військових уже менше 90 відсотків сил та коштів, зібраних перед вторгненням, мають проблеми із постачанням.

Наявні ознаки того, що росіяни не можуть заправити свої кораблі. В Азовському морі 7 російських бойових кораблів, які швидше за все обстрілювали Маріуполь. У Чорному морі залишається 21 російський військовий корабель.