Швеція: скорочення тривалості життя вперше за століття

Тривалість життя в Швеції знижується, що, за даними статистичного агентства країни, безпосередньо пов’язане з пандемією коронавіруса.

У заяві агентства сказано, що середній вік людей “в Швеції неухильно зростав з 1900 по 2019 рік. Однак, на обличчя той факт, що він зараз падає».

У Швеції набагато більше смертей від COVID-19, ніж у її скандинавських сусідів. Особливо сильно постраждали будинки престарілих. Рішення країни не проводити блокаду залишається спірним, і на даний час влада змінює механізм, вводячи суворі заборони на деякі форми соціальної взаємодії для боротьби з вірусом.

За даними шведських статистиків, середня тривалість життя чоловіків вже впала до 80,8 у порівнянні з 81,3 роком раніше. У жінок середня тривалість життя знизилася до 84,4 з 84,7.

Грунтуючись на даних досліджень, статистичне агентство очікує, що «COVID-19 скоротить тривалість життя в цьому році».

Швеція повідомила про 63 випадки смерті на 100 000 інфікованих вірусом, у порівнянні з 6 в Норвегії, 14 в Данії і 7 в Фінляндії.

«Ми як і раніше спостерігаємо зростання числа пацієнтів, які потребують лікування та інтенсивної терапії»,- заявив Томас Лінден, глава департаменту Шведської національної ради охорони здоров’я і соціального забезпечення.

«Під час третьої хвилі система охорони здоров’я буде ще більш напруженою, ніж раніше»,- сказав він.