Чеський проїзний «Литачка» стане віртуальним

У серпні 2018 року чеський магістрат повідомляє про переведення проїзний карти «Литачка» на віртуальну систему. Для того, що б користуватися картою достатньо буде її зв’язати з іншим електронним носієм або з банківською картою.

электронный проездной литачкаЧеські власті починають втілювати кроки нового проекту. І перші, що вони мають намір зробити, це перевести проїзну картку «Литачка» на віртуальну систему, тим самим скоротити черги при купівлі квитків.

Проїзну картку можна зберегти на банківську карту або In Кarta (карту чеських доріг), також зараз домовляються про збереження проїзного на студентську картку ISIC.

У Празі хочуть відмовитися від дорогих покупок квитків через смс-повідомлення. Празькі влади закликають громадян купувати квитки в більш дешевий спосіб через додаток в мобільному телефоні в громадському транспорті столиці.

Якщо мешканці почнуть користуватися такою можливістю при купівлі квитків, то в столиці зможуть економити мільйони в рік.

Зовсім нещодавно в Чехії, заговорили про нових повітряних рейсах у зарубіжні країни. Це є частиною програми для поліпшення сполучення між країнами і містами в 2018 році.

Джерело 420on.cz
28.01.2018