Абсолютна більшість чехів відчувають себе щасливими

У Чеській Республіці зафіксовано рекордно високий показник кількості людей, які відчувають себе щасливими і в цілому задоволені своїм життям.

Нещодавно Факультет соціальних досліджень Університету Масарика в Брно опублікував підсумки великого опитування, яке проводилося в усіх регіонах Чехії в минулому році. Рекордним показником за весь час проведення соціологічних досліджень стало число громадян Чехії, які відчувають себе щасливими або дуже щасливими – таких людей в країні 90%.

Чешские граждане фото

При цьому наголошується, що якщо в 1991 році повністю щасливими відчували себе 7% жителів країни, то в минулому році цей показник склав 18%.

Другою темою опитування була оцінка та характеристика власного життя. Виявилося, що молодь столиці країни Праги найбільш задоволена своїм життям – таких виявилося 80%.

За підсумками минулого року в актуальному індексі щастя World Happiness Report, який складається експертами Організації Об’єднаних Націй, Чехія опинилася на 21 місці, піднявшись з 27, на якому вона була в 2016 році. Рейтинг враховує 14 факторів, серед яких добробут, рівень оплати праці, освіта, сімейні відносини, забезпечення їжею і житлом, безпека та інші.

Джерело: www.eurabota.ua