Двоє турецьких солдатів загинули в Лівії

Президент Туреччини Реджеп Ердоган оголосив, що двоє солдатів країни загинули в Лівії. Він не розповів ніяких подробиць про місце або дату їх смерті, передав “Супутник”.

Новина з’явилася всього через два дні після того, як було повідомлено про 16 турецьких солдатів, загиблих в результаті зіткнень в Тріполі. Ердоган підтвердив, що кілька військовослужбовців були вбиті, а також підтвердив значні втрати в лавах Лівійської національної армії, але не вказав фактичні цифри.

Раніше Анкара розгорнула свої сили в Лівії для підтримки Уряду, заснованого на Тріполі, національної угоди (ДПА) проти Лівійської національної армії (ЛНА) на чолі з фельдмаршалом Халіфою Хафтар, в громадянській війні між двома країнами.

Після вбивства лівійського лідера Муаммара Каддафі в 2011 році північноафриканська країна була охоплена громадянською війною. Лівію в даний час контролюють дві основні фракції – визнана ООН ДПА, що базується в Тріполі, і захищений ЛНА парламент Тобрука.

Обидві сторони брали участь у великому зіткненні в квітні минулого року, коли Хафтар оголосив вирішальну битву за Тріполі в кінці грудня. Туреччина неодноразово заявляла, що ЛНА порушила перемир’я між сторонами, заявивши, що Хафтар “повинен бути зупинений”, в той час як маршал закликав до мобілізації проти іноземного втручання.