Британія закликає людей не панікувати через закритих заправок

“Британський уряд закликав громадськість не панікувати після того, як деякі заправні станції закрилися через відсутність водіїв вантажівок для доставки палива”, – повідомляє AFP.

Таблоїд Sun назвав свою першу смугу «Ми не діємо», оскільки пандемія коронавіруса і Brexit спровокували кризу, що продовжується в транспортній галузі.

Але міністр транспорту Грант Шапс наполягає на тому, що нестачі в паливі немає, і уряд робить кроки по залученню більшої кількості водіїв.

«Ми б порадили продовжувати жити в звичайному режимі», – сказав Шапс Sky News після того, як ряд британських автозаправних станцій BP і Esso, що належать нафтовому гігантові ExxonMobil, були змушені закритися для клієнтів.

The Times повідомила, що принаймні 50 з 1200 заправних станцій BP залишилися, як мінімум, без одного виду палива.

Офіс прем’єр-міністра Бориса Джонсона також закликає людей не поспішати на заправні станції, незважаючи на закриття.

«У Великобританії не бракує в паливі, і люди повинні продовжувати купувати паливо в звичайному режимі», – заявив представник Даунінг-стріт.

Експерти і керівники підприємств заявили, що Brexit і пандемія привели до скорочення числа водіїв вантажівок, які працюють у Великобританії, що вплинуло на ланцюжок поставок багатьох компаній.

Однак Шапс наполягав, що проблема полягає в розподілі, а не в Brexit. Міністр сказав радіо Бі-бі-сі, що урядові заходи по збільшенню набору персоналу, такі як полегшення іспитів на право стати водієм вантажівки, допоможуть.

Він пообіцяв «зрушити небо і землю і зробити все можливе, щоб вантажівки продовжували перевозити товари, послуги та бензин по всій країні».

Незважаючи на заяву про те, що уряд «нічого не виключає», Шапс відхилив заклики представників галузі додати водіїв вантажівок в спеціальний список галузей, які страждають від нестачі робочої сили, щоб громадянам ЄС було простіше отримати робочі візи.

Шапс стверджує, що багато людей, які мають право на роботу у Великобританії, відмовляються від водіння часто тому, що через більш дешеву європейську робочу силу була знижена заробітна плата в галузі.

«Ми хочемо повернути цих людей», – сказав він, додавши, що «ринок відповідає тим, що платить водіям більше”.

Шапс додав, що Великобританія хотіла «заманити» громадян ЄС, що проживають у Великобританії , які мають кваліфікацію водіїв вантажівок, але більше не працюють в цьому секторі.

Він поставив під сумнів пропозиції про те, що уряд міг би використовувати армію для доставки палива, заявивши: «Це, мабуть, не єдине правильне рішення».