ВООЗ: Відкриття країн без контролю над COVID-19 – це «рецепт катастрофи»

Країни, де триває активне поширення коронавіруса, повинні почекати, перш ніж послаблювати обмежувальні заходи, оскільки їх відкриття без контролю над вірусом приведе до катастрофи. Про це заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Гебреісус.

Він визнав, що багато людей вже втомилися від обмежень і хочуть повернутися до нормального життя і подолати пандемію. Гебреісус підкреслив, що ВООЗ повністю підтримує зусилля по відкриттю суспільства і економіки окремих країн, але закликав кожну країну зробити це безпечним способом.

«Ми хочемо, щоб діти повернулися до школи, а люди повернулися на роботу, але робили це безпечно. Жодна країна не може робити вигляд, що пандемія закінчилася», – сказав лідер ВООЗ. «Правда в тому, що цей вірус легко поширюється. Відкриття кордонів без контролю над COVID-19 може привести до серйозних наслідків», – попередив він.

Гебреісус також зазначив, що всі сторони повинні приділяти увагу ризику, якому піддаються, при поступовому ослабленні обмежувальних заходів.