Лукашенко бачить в Путіні свого “старшого брата”

“Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав президента Росії Володимира Путіна його «старшим братом» в інтерв’ю українському журналісту Дмитру Гордону”, – повідомляє ТАСС.

«Я вважаю Володимира Володимировича своїм старшим братом … Але не в тому сенсі, що він старше, а я молодше. Ні. Він, дійсно, старший брат за віком і (політичною) вагою. Старший брат повинен допомагати, спонукати, а якщо спіткнувся, підтримувати», – сказав Лукашенко в інтерв’ю напередодні президентських виборів в Білорусі 9 серпня.

Він визнав, що в його відносинах з Путіним була напруженість, додавши, що російський президент ніколи не чинив на нього тиск. Лукашенко заявив, що не бачить загрози для існуючих російських баз в Білорусі.

За його словами, Путін не залишиться при владі до 2036 року, так як не має наміру утримувати владу до кінця. Лукашенко сказав, що він не балотується ні на який інший пост, крім президента. Він вважає, що об’єднання Росії і Білорусі неможливо.

Лукашенко сказав, що ніколи не покине свою батьківщину, тому, що вважає це неправильним і тому, що у нього немає грошей. За його словами, Україна «з необережності і дурості» втратила Крим, а в 2014 році в Києві було здійснено переворот.

За його словами, на Україну ніколи не буде вчинено напад військ з території Білорусі. Він сказав, що Україна, Росія і Білорусь – братські країни, які повинні врегулювати всі свої розбіжності і бути разом.