Новий канцлер Австрії прийняв присягу

“Олександр Шалленберг вступив на посаду канцлера Австрії”, – повідомляє Reuters.

Колишній міністр закордонних справ в кабінеті Себастьяна Курца Олександр Шалленберг прийняв присягу на офіційній церемонії перед президентом в палаці Хофбург у Відні.

Це сталося після того, як в суботу лідер Австрійської народної партії подав у відставку через корупційний скандал. Однак він сказав, що залишиться біля керма партії і головою її парламентської групи.

Курц знаходиться під слідством за звинуваченнями в тому, що державні гроші були використані в корупційній угоді, щоб забезпечити позитивне висвітлення його і його партії в бульварній пресі.

Після Шалленберг до присяги був приведений новий міністр закордонних справ Міхаель Лінхард, який був послом Австрії у Франції.

У своєму першому виступі перед ЗМІ новий канцлер Австрії підкреслив, що буде тісно співпрацювати зі своїм попередником. “Все інше абсурдно і суперечить демократичним принципам”, – був непохитний Шалленберг.

Його висловлювання зазнали критики з боку опозиції, яка стверджує, що він буде «маріонеткою» Курца.

Сам Шалленберг заявив, що вважає звинувачення Курца помилковими, і висловив упевненість, що в кінцевому підсумку це підтвердиться.

“Посада канцлера – це честь, якої я не очікував і ніколи не хотів, але у мене не було можливості уникнути цієї відповідальності”, – сказав Шалленберг і зазначив, що країні потрібні відповідальність і стабільність.

Він виділив пандемію, бюджетну і податкову реформу, як основні проблеми, що стоять перед Австрією.