Курцу загрожує до 3 років в’язниці

“Канцлеру Австрії Себастьяну Курц загрожує до 3 років в’язниці”, – повідомляє Finantian Times. Таке покарання передбачено законодавством країни за лжесвідчення.

Вчора Курц сам заявив, що прокуратура почала розслідування відносно нього після того, як опозиція звинуватила його в помилкових заявах перед парламентським комітетом з боротьби з корупцією. Він заперечує будь-які порушення, запевнивши: «Я завжди чесно відповідав на всі питання (у комітеті)».

Він наполягає на тому, що розслідування не вплине на його роботу і що він не піде у відставку.

Розслідування почалося після того, як опозиційні соціал-демократи і NEOS звинуватили Курца в тому, що він не сказав правду парламентському комітету, яке розслідувало наслідки так званого скандалу з Ібізагейтом, який скинув попередній уряд в 2019 році.

Тодішній віце-канцлер Курца Хайнц-Крістіан Штрахе з крайньої правої Партії свободи був змушений піти у відставку після того, як з’явилося відео, що показує, як він на розкішній віллі на Ібіці пропонує політичні послуги жінці, яку він вважав племінницею Російського олігарха в обмін на фінансову підтримку.

З тих пір парламентська комісія з розслідування скандалу розширила свою діяльність, включивши в неї інші звинувачення у правопорушеннях, в тому числі з боку політиків з Народної партії Курца.