Австрійський турист зіпсував скульптуру 19 століття під час селфі

“Австрійський турист зламав пальці мармурової знаменитої скульптури Поліни Бонапарт італійського скульптора Антоніо Канова (1757-1822) під час селфі”, – розповідає директор музею Посаніо – Вітторіо Згарбі.

Інцидент стався в італійському музеї Посаніо, де зберігається колекція виливків з творів Канови. Як сам музей оголосив у Facebook, турист з Австрії сів на скульптуру і зламав два її пальці, після чого він швидко покинув музей, не повідомляючи нікому про те, що трапилося.

Збиток став відомий тільки пізніше, коли австрійця вже не було в музеї. Відзнятий матеріал з камери, яка зафіксувала інцидент, тепер доступний карабінерів. За даними австрійської газети Kronen Zeitung, пальці скульптури, які були зламані, коли австрієць намагався зробити селфі, вже відновлюються.

«Я вимагаю строгості від правоохоронних органів і судових органів в їх пошуках безрозсудного вандала, щоб він не залишився безкарним. Нанесення каліцтв роботі Канови неприпустимо»,- сказав Згарбі в Facebook.

Видатний італійський скульптор Антоніо Канова є яскравим представником італійського неокласицизму. Його вважають одним з найважливіших італійських скульпторів свого часу.

Саме мармурова скульптура Поліни Бонапарт, середньої і найулюбленішою сестри французького імператора Наполеона I, принесла Канові найбільшу славу.