Австрія посилює обмежувальні заходи на Великдень в трьох провінціях

“У трьох східних федеральних землях Австрії – Відні, Нижній Австрії та Бургенланді – введуть нові обмеження на великодні свята через нестабільну епідеміологічної ситуації”, – повідомляє ТАСС з посиланням на заяву міністра охорони здоров’я Рудольфа Аншобера.

За словами міністра, під час Великодня в цих трьох регіонах планується докласти зусиль для скорочення соціальних контактів, збільшення обсягів тестування населення, розширення списку місць, де буде введено обов’язкове носіння захисних масок. «Фаза блокади буде введена під час великодніх свят, тобто з 1 по 6 квітня», – сказав міністр. Тестування на коронавірус для доступу в непродовольчі магазини заплановано на 7 квітня.

З 1 по 6 квітня будуть закриті установи по догляду за тілом, непродовольчі магазини і торгові центри. Респіраторні маски FFP2 доведеться носити на вулиці в місцях масового скупчення людей, а також в приміщенні, де знаходяться більше однієї людини. Школярі знову перейдуть на віддалене навчання.

За словами канцлера Австрії Себастьяна Курца, вихід з карантину в Австрії після Пасхи в регіонах буде відбуватися в залежності від епідеміологічної ситуації в кожному з них. Отже, на західі Австрії зараз стабільна ситуація із захворюваністю. У трьох східних регіонах – Відні, Нижньої Австрії і Бургенланде – мутація британського коронавіруса поширюється в великих масштабах.

У стабільних регіонах уряд Австрії планує відкрити вуличні тераси ресторанів і кафе для обслуговування гостей з 27 березня в рамках поступового виходу з карантину.