Препарат від вошей івермектин вбиває новий коронавірус протягом 48 годин

Препарат від вошей успішно вбив новий коронавірус (COVID-19) протягом 48 годин в лабораторних умовах. Про це заявили дослідники з Австралії.

Дослідження, проведене ними в Вікторіанської референс-лабораторії інфекційних захворювань в Королівській лікарні в Мельбурні, показало, що препарат проти вошей івермектіна може потенційно використовуватися – після подальших досліджень і випробувань на людях – в якості можливого лікування COVID-19.

Цей ветеринарний препарат був вперше представлений світу в 1970-х роках і з тих пір застосовується проти вошей, корости і ряду інших інфекцій, що викликаються паразитами.

Щоб перевірити, як він впливає на новий коронавірус, дослідники заразили деякі клітини вірусом COVID-19 SARS-CoV-2, а потім піддали їх впливу івермектіна.

За 24 години відбулося значне зниження активності вірусу і повне руйнування менш ніж за 48 годин, що свідчить про сильну противірусну активность препарату.

Хоча не зовсім ясно, як працює івермектин, дослідники вважають, що він зупиняє процеси, які дозволяють білкам переміщатися всередині вірусу. У звичайному стані білки дозволяють вірусу розмножуватися і посилювати інфекцію, одночасно послаблюючи противірусну реакцію організму.

Тепер, після таких обнадійливих експериментів, належить з’ясувати, чи може цей препарат успішно і безпечно використовуватися в дослідженнях на людях.

У разі успіху в випробуваннях на людях, це значно прискорить розробку лікування COVID-19.

Тим часом, важливо відзначити, що препарат просто показав багатообіцяючі результати на клітинному рівні і все ж буде випробуваний на людях, щоб оцінити, наскільки він ефективний проти COVID-19. Тому експерти попереджають, що важливо не вживати, не зберігати і не призначати поки що ці ліки.