Австралія виплатить допомогу корінним народам

Прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон оголосив сьогодні про одноразові виплати багатьом корінним австралійцям, які були насильно виселені зі своїх будинків в дитинстві.

Схема компенсації федерального уряду є частиною плану в розмірі 1 мільярда австралійських доларів (740 мільйонів доларів), спрямованого на зменшення серйозних недоліків, з якими стикаються корінні народи в Австралії.

Тисячі молодих людей з числа аборигенів були вивезені зі своїх будинків і поміщені в прийомні білі сім’ї відповідно до офіційної політики асиміляції, яка діяла і в 1970-і роки.

«Те, що відбулося – ганебна глава в нашій національній історії», – сказав Моррісон парламенту про «вкрадене покоління» Австралії. Прем’єр сказав, що 378,6 мільйона доларів будуть виділені на компенсацію збитку, нанесеного людям такою політикою, включаючи одноразові виплати постраждалим.

Це стосується корінного населення Австралії, яке проживає на колишніх територіях Британської Співдружності – Північної території, Австралійської столичної території, де столицею є Канберра, і Джервіс-Бей. Інші австралійські штати встановили свої схеми компенсації.