Хакерська атака на користувачів WhatsApp. За цим може стояти ізраїльська організація

«Користувачі додатка WhatsApp стали жертвами хакерської атаки»,- повідомили власники компанії. Вони дуже рекомендують оновити ваш додаток якомога швидше.
WhatsApp – це мобільний додаток, який служить месенджером. З 2016 його власником є ​​Facebook. Кожен день його використовують 1,5 мільярда користувачів.
Автори хакерських атак використовували серйозну уразливість додатку. Проблему було виявлено ​​в неділю і негайно усунуто. Після цього компанія WhatsApp попросила своїх користувачів оновити програмне забезпечення.
Атаки почалися з початку травня. Хакери використовували функцію голосового виклику. Атаковані люди могли бачити два пропущених дзвінка з невідомого номера. Не обов’язково навіть було відповідати на дзвінок, щоб заразити телефон. У деяких людей ці номери навіть зникали з історії дзвінків, тому користувачі могли не знати, що їх телефон був заражений програмним забезпеченням, яке контролювало операційну систему телефону.
Програмісти WhatsApp відзначають, що користувачі не могли нічого зробити в разі атаки, крім як видалити додаток.
Як пише Financial Times, ізраїльська шпигунська компанія NSO Group, що займається кібербезпекою і розвідкою, це один з підозрюваних. Її програми-шпигуни неодноразово використовувалися для злому комп’ютерів і різних облікових записів журналістів, адвокатів, правозахисників і дисидентів. Її програмне забезпечення було причетне до вбивства Джамала Хашукіджі в минулому році.