Українці встановили новий рекорд переказу грошей до України

За підсумками 2018 року виявилось, що українські трудові мігранти, перевели до України суму, яка дорівнює 11 відсоткам від внутрішнього валового продукту країни. Такі дані опублікували експерти Світового банку.

Світовий банк оприлюднив нові дані, які свідчать, що Україна на сьогоднішній день є найбільшим реципієнтом міжнародних переказів в Європі. У 2018 році українці переказали своїм родинам в Україні на 19 відсотків більше грошей, ніж у 2017 році.

Причин такого збільшення фахівці називають декілька: дуже велике число українських трудових мігрантів, яких в Світовому банку нарахували близько 5 мільйонів, поступове зростання доходів українців за кордоном.

Найбільші грошові суми переслали заробітчани з Польщі, Російської Федерації, США та Чехії.

Цікаво, що суми переказів до країн з низьким і середнім рівнем доходів людей значно більші, ніж прямі іноземні інвестиції в економіки цих держав.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за підсумками минулого року, сума грошових переказів з Польщі до України збільшилася на 17,5 відсотка. Таким чином, українці з Польщі протягом минулого року перерахували своїм рідним і близьким 3,6 мільярда доларів.

Наші співгромадяни з кожним роком все більше відкривають свій бізнес і переходять зі статусу найманого працівника в статус роботодавця.