Українці стали робити менше покупок

Індекс споживчих настроїв (ІСН) в жовтні в порівнянні з вереснем цього року впав майже на 6 пунктів і склав 57 пунктів.

Індекс споживчих настроїв українців щомісяця досліджує компанія GfK Ukraine. За підсумками жовтня, індекс поточного особистого матеріального становища склав майже 47 пунктів, але це число на 3 пункти нижче, ніж у вересні. Наприклад, в жовтні значно погіршилися очікування українців по безробіттю, склавши 136 пунктів, збільшившись на 2 пункти.

Також за іншими показниками спостерігається погіршення, яке відображає реальну картину матеріального добробуту і ситуації на фінансовому ринку України. Найбільш різке падіння показав індекс очікувань розвитку економіки на найближчий рік, а це вплинуло на те, що українці не планують великі покупки протягом тривалого періоду часу. Тож не дивно, що в такій ситуації не зменшується, а навпаки, збільшується кількість бажаючих поїхати працювати в одну з країн Європейського союзу, щоб хоч якось поправити своє фінансове становище.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що українські роботодавці заявляють, що вичерпали всі можливості для значного підвищення оплати праці найнятим фахівцям.

Джерело: www.eurabota.ua

27.11.2018