Збільшується частка українців у Польщі, які заробляють не менше поляків

Польша фото

Нові статистичні дані та соціологічне опитування показали, що неухильно зростає кількість українських трудових мігрантів заробітна плата яких знаходиться на рівні місцевих жителів.

Згідно з останнім опитуванням, проведеним серед українців, які працюють на польських підприємствах і фірмах, 15 відсотків із загального числа українських трудових мігрантів заробляє в Польщі понад 800 євро в місяць.

Це переконливо доводить той факт, що українські фахівці, які працюють у Польщі, отримують не менше, ніж їхні польські колеги, які працюють за тією ж спеціальністю на аналогічному робочому місці.

При цьому 75 відсотків українських громадян, повідомили, що вони заробляють у Польщі не менше 580 євро в місяць. Враховуючи, що 90 відсотків українських трудових мігрантів витрачають на проживання по мінімуму (близько 230 євро), значну суму вони мають можливість пересилати своїм сім’ям в Україну. Таким невеликим витрат сприяють і самі роботодавці, які надають своїм працівникам, наприклад: безкоштовне проживання, харчування, Інтернет, компенсують витрати на транспорт.

Раніше повідомлялося, що українські працівники працевлаштовані вже в кожної п’ятої польській фірмі або підприємстві.

Джерело: www.eurabota.ua