Трудову міграцію можна зупинити протягом декількох років

Головним завданням уряду України, щоб зупинити масовий відтік кваліфікованих працівників за кордон є істотне підвищення оплати праці та створення нових робочих місць, заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Премьер-министр Украины Владимир Гройсман

Зупинити або, принаймні, знизити число українців, які працевлаштовуються в різних країнах Європейського союзу, можна протягом кількох років. У цьому переконаний глава українського уряду Гройсман.

«Нам потрібно зупинити трудову міграцію, нам потрібно створити нормальні умови для того, щоб люди працювали в Україні. Такі умови вже почали створюватися. Потрібно час, за місяць-два це зробити неможливо. За кілька років, я думаю, що можливо вирішити це питання для того, щоб люди почали повертатися», – сказав він.

За словами Гройсмана, головним завданням уряду в боротьбі з трудовою міграцією є підвищення зарплат і підвищення якості робочих місць.

Наша країна, за даними Інституту економіки та прогнозування НАН України, із-за зростаючої трудової міграції працівників, починаючи з 2015 року, щорічно недоотримує близько 40 мільярдів гривень.

Джерело: www.eurabota.ua