Різниця між різдвяним бюджетом поляків і українців, дуже видно

Передріздвяний період – справжній рейд по магазинах для багатьох поляків. Різдвяні подарунки, покупки продуктів для всіх різдвяних страв і незліченні прикраси поглинають більшу частину наших заощаджень.

predrozhdestvenskiy-periodЗгідно з даними, наданими службою персоналу, в цьому році поляки витратять близько 882 злотих, що становить одну чверть нашої зарплати, а українці будуть виділяти на ці цілі лише 154 злотих (1196 гривень) або одну п’яту їх зарплати. Варто відзначити, що українці будуть працювати у свята 4 дні, а відпочивати більше, відповідно має, що б вони і більше витрачалися, в той час, коли поляки будуть працювати 5 днів на свята.

За східним кордоном, працівники заробляють у кілька разів менше, ніж у Польщі, що також виправдовує присутність українців, які працюють у Польщі. Коли порівняти заплановані витрати з середнім винагородою в Україні, вийде, що поляки більше марнотратні, – каже Кшиштоф Инглот, президент служби персоналу. За даними Центрального статистичного управління, середня зарплата поляка в жовтні цього року становила 3295 злотих, що означає, що ми витратимо близько 26% на різдвяні покупки нашої зарплати.

За даними статистичного управління, середня зарплата в Україні становила 767 PLN брутто (5938 гривень), це розмита різниця. Під час свят українці будуть витрачати близько 20 відсотків їх щомісячного бюджету.

Ми платимо аналогічний відсоток винагороди за покупки, пов’язані з Різдвом. Однак різниця в розмірах залишається видимою. Українці просто заробляють набагато менше, ніж поляки. Тому можемо сподіватися, що в наступному році люди з України будуть раді приїхати до нас на роботу, тому що вони можуть розраховувати на заробітну плату в кілька разів вище, ніж у себе вдома, – каже Кшиштоф Инглот.

Ситуація на ринку праці, як уже згадувалося в попередній раз, буде благотприятной і в 2018 році.