Внаслідок обстрілу сепаратистами Станиці Луганська постраждав дитячий садок

17 лютого бойовики зазнали артилерійського обстрілу селище Станиця Луганська. Обстріл вівся з важкої зброї калібру 122 мм.

Один із снарядів пробив стіну дитячого садка. У момент нападу дитсадок працював, але на щастя, діти не постраждали, т.к. перебували в іншій кімнаті. Троє співробітників дитячого садка отримали поранення та були госпіталізовані.

Президент України назвав цю подію великою провокацією.

“Обстріл проросійськими силами дитячого садка у Станиці Луганській – це велика провокація. Важливо, щоб дипломати та ОБСЄ залишалися в Україні – їхня моніторингова діяльність є додатковим фактором стримування. Нам потрібен дієвий механізм фіксації всіх порушень режиму тиші”, – написав Зеленський у Twitter.

Під час обстрілу також було пошкоджено будівлю місцевої школи, в якій на момент атаки перебували 30 учнів та 14 освітян. Діти та дорослі змушені були рятуватися у підвалі школи.

Пізно ввечері бойовики відновили обстріл по Станиці Луганській. У житловий будинок потрапив боєприпас важкої зброї, від якої почалася пожежа та спалахнув будинок.

Станом на 22 години 17 лютого з боку бойовиків зафіксовано 50 порушень, 39 із яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Європейський Союз рішуче засуджує обстріл дитсадка сепаратистськими силами в окупованій Луганській області України. Позиція ЄС була поширена дипломатичною службою Співтовариства.

«Європейський союз рішуче засуджує повідомлення про обстріл дитячого садка у Станиці Луганській. Такий невиборчий обстріл об’єктів цивільної інфраструктури є абсолютно неприйнятним і є явним порушенням режиму припинення вогню та Мінських угод», – прокоментував Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель.

ЄС закликає до негайного припинення ескалації насильства, що триває, і вітає «тривалу стриманість України».