На будівельному ринку праці в Польщі серйозна не хватка робочих

В даний час, в будівельній галузі не вистачає близько 100-150 тисяч працівників – сказав Рафал Балдис, віце-президент Польської асоціації роботодавців будівельної галузі. У багатьох випадках роботодавці погодили ставки, очікувані польськими робітниками, тепер компаніям буде складно конкурувати на публічних торгах, де ціна буде вирішувати перемогу на ринку праці.

строительство в Польше

У той же час компанії з усіх сил намагаються розширити свій штат, оскільки через кілька років будівництво буде спроектовано добре, і будуть потрібні великі перенавчання в роботі і дорога реструктуризація.

У цій ситуації компанії сподіваються на робітників з України, що, однак, зв’язано з великими адміністративними труднощами, так підкреслив Бальдис під час PulsHR Day в Катовіце. Робітники з-за східного кордону можуть працювати лише шість місяців у Польщі, це абсурдно, каже Бальдис.

Ситуація на будівельному ринку драматична, – зазначив Балдис. За його словами, німецький ринок праці неофіційно починає відкриватися для українців. У той же час Німеччина планує найближчим часом запустити велику програму активізації, що може призвести до подальшого відтоку робітників з Польщі. Балдис звернувся до громадськості із закликом вести ділові переговори про спрощення працевлаштування іноземців. Без цього ситуація не покращиться.

 

Нагадаємо, що після двох років глибокої кризи в галузі будівництва, цей ринок виріс на десяток відсотків. Будівництво в Польщі здійснюється в основному за рахунок державних закупівель, де домінують дві компанії – будівництво доріг – GDDKiA і будівництво залізниці PKP. Тільки ці дві організації мають у своєму капитале135 млрд. і 66 млрд. злотих, що означає, що в найближчому часі треба буде їм прийняти на роботу безліч співробітників з інших країн.

На ринку праці в Польщі складається сприятлива ситуація для працівників з України, наш сайт www.eurabota.ua пропонує Вам ознайомитись з новими вакансіями в Польщі, а також інших країнах світу.