Колишній південнокорейський диктатор Чун Ду Хван помер у віці 90 років

“Колишній південнокорейський диктатор Чун Ду Хван помер у віці 90 років”, – повідомляє національне інформаційне агентство Yonhap.

Про це повідомили соратники Чуна. Колишній президент Південної Кореї, який страждав на хронічне захворювання, помер сьогодні вранці у своєму будинку в столиці Сеулі.

Чун Ду Хван правив країною залізним кулаком після воєнного перевороту 1979 року. Його правління викликало величезні протести за демократію.

У Чуна була множинна мієлома – рак крові, який перебував у стадії ремісії, і його здоров’я нещодавно погіршилося, – сказав журналістам його колишній прес-секретар Мін Чун-ки.

Колишній військовий командир, Чун очолив різанину про-демократичних протестувальників, влаштовану армією в місті Кванджу в 1980 році, злочин, за який він пізніше був визнаний винним і засуджений до страти з більш м’яким вироком.

Його смерть настала приблизно через місяць після того, як співучасник державного перевороту і президент Но Те У, який змінив на цьому відіграв вирішальну, але неоднозначну роль у важкому переході країни до демократії, помер у віці 88 років.

Його смерть настала приблизно через місяць після того, як змовник та його наступник, президент Ро Те-у, який відіграв вирішальну, але неоднозначну роль у важкому переході країни до демократії, помер у віці 88 років.