Пентагон закликає союзників США дозволити постачання в Україну зброї руйнівної дії

“Лаура Купер, заступник помічника міністра оборони США по Росії, Україні та Євразії, наполягала на тому, щоб усі союзники Вашингтона зняли обмеження на постачання ударних систем оборони Києву. Вона виступила на віртуальному заході, організованому Центром стратегічних та міжнародних досліджень у Вашингтоні”,- повідомляє ТАРС.

«По-перше, я хотіла б, щоб усі союзники зняли обмеження на постачання смертоносної оборонної зброї, як допомогу», – сказала Купер, коли її запитали, на яку допомогу Сполучені Штати очікують від своїх партнерів у Києві. Вона нагадала, що США надали Україні американські протитанкові ракетні комплекси Javelin. «Це приклад смертоносного захисту, який ми забезпечуємо. Але низка союзників все ще має деякі обмеження», – додала вона. “Деякі з цих обмежень пов’язані з програмами оборонної допомоги, а деякі – з продажами”.

«Я вважаю, що Україна повинна мати можливість отримати необхідні засоби для захисту», – заявила прес-секретар Пентагону: «Ось чому я хочу, щоб ці обмеження було знято».

Раніше цього місяця прес-секретар МЗС Росії Марія Захарова заявила, що підтримка реваншистських настроїв у Києві міністром оборони США Ллойдом Остіном розпалює напруженість на Донбасі.