Microsoft представила операційну систему Windows 11

Microsoft представила оновлену версію своєї операційної системи (ОС) під назвою Windows 11. Презентація транслювалася в прямому ефірі на сайті компанії.

Одне з головних нововведень – оновлений дизайн операційної системи, так як стартове меню вже розташовано в центральній частині екрана.

Крім того, нова операційна система має поліпшену функціональність для роботи з двома екранами, інструменти для доступу до різних служб і ряд інших нововведень. За словами представника компанії, оновлена ​​версія операційної системи буде найшвидшою і безпечної у порівнянні зі своїми попередниками.

Для Windows 11 потрібно мати двоядерний 64-розрядний процесор з частотою не менше 1 ГГц, 4 гігабайти оперативної пам’яті і жорсткий диск ємністю не менше 64 гігабайт. Потрібно монітор з роздільною здатністю не менше 1366 на 768 пікселів і відеокарта з підтримкою технології DirectX 12. Діагональ монітора повинна бути не менше 9 дюймів. Це означає, що, принаймні, спочатку Windows 11 не зможе використовуватися на телефонах і більшості планшетів.

Для порівняння, вимоги Windows 10: 32-гігабайтний жорсткий диск і 2 гігабайти оперативної пам’яті.

Одним з головних нововведень операційної системи є те, що Windows 11 зможе використовувати додатки Android. Вони будуть поширюватися через інтернет-магазин Microsoft.

Раніше можливість використання мобільних додатків на настільних комп’ютерах з операційною системою MacOS вже була представлена ​​Apple.