Парламент Іспанії схвалив евтаназію для невиліковно хворих

Конгрес депутатів (нижня палата парламенту) Іспанії нарешті схвалив законопроект, який регулює евтаназію в країні. Голосування транслювалося на сайті палати.

Ініціативу, очолювану Соціалістичною робочою партією Іспанії, підтримали 202 з 350 парламентаріїв. Очікується, що закон вступить в силу через три місяці.

Закон спрямований на регулювання права на евтаназію для невиліковно хворих людей або тих, хто страждає на серйозне, хронічне і згубне захворювання, яке викликає «нестерпні фізичні або психічні страждання» без можливості лікування або поліпшення.

Згідно з ініціативою, дорослий громадянин Іспанії або той, хто має дозвіл на проживання в країні, може зажадати евтаназії. Це рішення має приймати тільки сам пацієнт, і він повинен буде підтвердити своє бажання не менше чотирьох разів в процесі подачі заявки. Крім того, в будь-який момент людина зможе відкликати свою заявку або запросити відстрочку. Запит буде розглянуто лікарями, а також спеціальною комісією, яка стежить за дотриманням законодавства.

Таким чином, як зазначає Reuters, Іспанія стає четвертою країною в Європі, де дозволена евтаназія.