Родичі загиблих від COVID-19 в Італії подали в суд на уряд на 100 млн. євро

Як повідомляє DPA, “група, що представляє жертв коронавіруса в Італії, подасть до суду на уряд з вимогою компенсації у розмірі 100 млн. євро”.

У заяві організації “Noi Denunceremo” (“Ми будемо вас судити” – ред.) Повідомляється, що сьогодні вони подали позов від імені близько 500 осіб, які втратили своїх близьких у результаті пандемії. Італійську владу попросять виплатити 200 тисяч євро компенсації за загиблого.

Позов був поданий проти прем’єр-міністра Джузеппе Конте, міністра охорони здоров’я Роберто Сперанса і губернатора Ломбардії Атіліо Фонтана. Голова “Noi Denunceremo” Лука Фуско назвав позов «різдвяним подарунком для тих, хто повинен був протистояти пандемії, але не зробив цього».

Італія – ​​одна з країн, які найбільше постраждали від коронавіруса. При населенні в 60 мільйонів осіб на сьогоднішній день зареєстровано майже 70 000 смертей – більше, ніж в будь-якій іншій країні Європи.

За даними “Noi Denunceremo”, велика кількість смертей сталася через недбалість офіційних осіб.

До Різдва в Італії буде «більше 70 000 жертв пандемії», – сказав Фуско. За його словами, при адекватних заходах, як того вимагають ЄС та ВООЗ, це число було б значно нижчим.