Австралія обмежила кількість громадян, які повертаються до країни

“Прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон заявив сьогодні, що Австралія скоротить удвічі кількість своїх громадян, які можуть повернутися з-за кордону. З понеділка максимум 4000 чоловік будуть в’їжджати до Австралії щотижня”,- повідомляє Reuters.

Рішення було прийнято через нової хвилі коронавірусної інфекції в штаті Вікторія, яка сьогодні оголосила про 288 нових випадки зараження – рекордну кількість випадків захворювання в будь-якій частині країни з початку пандемії. «Новини з Вікторії все ще викликають тривогу», – сказав Моррісон.

Квінсленд, третій за чисельністю населення штат Австралії, відкрив свій внутрішній кордон сьогодні після 15 тижнів карантину, через що автомобільним мандрівникам доводиться годинами чекати в пробках на контрольно-пропускних пунктах. Поліція Квінсленда попередила мандрівників про необхідність запасатися їжею і водою і очікувати значних затримок протягом наступних 72 годин. Колони довжиною 20 км утворилися на кількох контрольно-пропускних пунктах.

Як і раніше, потрібно додержуватись обмежувальних заходів у всіх штатах країни. Замовлення їжі в ресторані привело до штрафу в розмірі 26 000 австралійських доларів (приблизно 18 доларів США) за участь в карантинній вечірці з нагоди дня народження в Мельбурні. Мельбурнська поліція отримала сигнал від медпрацівників, які їли в ресторані, і помітила, що двоє людей замовили 20 порцій їжі о 01:30 ночі.

Поліція перевірила номерний знак автомобіля та дісталася до будинку в Данденонгу, південно-східному передмісті Мельбурна. «Коли ми увійшли всередину, двоє людей спали, але ще 16 ще святкували і спробували втекти», – сказав Шейн Паттон з поліції Мельбурна.

За порушення карантинних заходів поліція наклала 16 штрафів в розмірі 1652 австралійських доларів на присутніх на вечірці, в цілому більше 26 тисяч австралійських доларів.