Страйк сербських робочих

Група робітників південнокорейського заводу “Юра” в сербському місті Лесковац, де був підтверджений випадок коронавірусной інфекції, двоє підозрюваних і семеро людей перебувають на карантині, вранці вишикувалися перед фабрикою і страйкують проти призову керівництва компанії вийти на роботу.

Робочі вчора отримали СМС з повідомленням про те, що повинні вийти на роботу, хоча компанія погодилася з Управлінням з надзвичайних ситуацій Лесковац дотримуватися раніше введених заходів – не більше 50 працівників на 5000 квадратних метрів. Керівництво заводу наполягає на тому, що у них є замовлення на доставку, і попросить 50 відсотків працівників, тобто близько 1500 чоловік, прийти на роботу. Мер Лесковац, в свою чергу, сказав, що місцева влада попросили робочих залишитися на карантині протягом, як мінімум 14 днів, а потім подивитися, яка буде епідеміологічна ситуація.

Профспілки заявили, що страйкуючі робітники не прийдуть на роботу протягом наступних 14 днів, якщо до них не прийде жоден з компетентних представників. Профспілки хочуть, щоб працівникам негайно призначили оплачувану відпустку до кінця пандемії, оскільки на фабриці немає здорових умов праці.