Юристи: Носіння масок проти грипу в Бельгії незаконне

Носіння в громадських місцях предметів одягу, які закривають обличчя, не є законним в Бельгії. Про це нагадали юристи, цитовані місцевими ЗМІ, поряд з заходами з профілактики грипу.

Юристи стверджують, що порушення закону передбачає штраф у розмірі до 137 євро та/або позбавлення волі на строк від 1 до 7 днів. Закон набув чинності в 2011 році і був спрямований на захист жінок від носіння паранджі.

Юристи пояснили, що дух закону не порушується при необхідності носити маски для запобігання поширенню інфекції, А також коли це потрібно роботодавцем або у зв’язку з карнавальним заходом. Щоб зробити виняток, закон передбачає видачу дозволу поліції на дану справу.

Для того щоб захисні маски носили на законних підставах, королю необхідно було б видати новий указ, що встановлює винятки із загального правила. Адвокати стверджують, що закон був створений для того, щоб не допускати пересування людей, чия особистість не може бути встановлена, а також для підтримки жінок (в мусульманському товаристві). Бельгія була другою країною в світі після Франції, яка ввела таке законодавство.