Таїланд може похвалитися ефективним лікуванням китайського вірусу

Міністерство охорони здоров’я Таїланду повідомило, що стан китайської жінки, зараженої новим коронавірусом, значно покращилися після лікування коктейлем з противірусних препаратів, що використовуються для лікування грипу та ВІЛ.

У 71-річної пацієнтки показало негативний результат на вірус через 48 годин після того, як тайські лікарі застосували комбінацію, повідомили на щоденному брифінгу в Міністерстві.

“Лабораторний позитивний тест на коронавірус став негативним через 48 годин” » – сказали в Департаменті.

Лікарі об’єднали препарат від грипу з двома противірусними препаратами, що використовуються для лікування ВІЛ, і Міністерство охорони Здоров’я Таїланду очікує повних результатів досліджень, щоб довести виявлений результат. Однак будуть проводитися й інші дослідження.

На сьогоднішній день в Таїланді зареєстровано 19 підтверджених випадків зараження вірусом, який походить з китайського міста Ухань. Місто було заблоковано місцевою владою.

Лікарі попередили, що вже ясно, що вірус передається повітряно-крапельним шляхом, і наявність інфекції в калі також є небезпечною. Тим не менш, незрозуміло, звідки саме почалась інфекція, але точно відомо, що вірус не стійкий, він живе лише протягом 2-3 годин за межами приймача інфекції та при певній більш високій температурі та вологості.